Novi Sad
05.11.2010.
10:31 > 10:42
Odluka o novom sistemu naplate grejanja po utrošku naći će se na dnevnom redu novembarske sednice Skupštine grada, saznaje Radio 021 u Novosadskoj toplani.
  • emanon

    06.11.2010 17:35
    Ma kakva naplata prema utrosku. Cim toplana reklamira nesto na cemu ce gradjani ustedeti mora da je neka teska prevara sa njihove strane.
  • Isidora

    05.11.2010 16:51
    @Juliet's Muffin
    U pravu ste, ko god da ste... Sigurna sam da kada bi učesnici Farme izjavili u njihovim specijalnim izdanjima kako je novi sistem obračuna dobar da bi ga tek tada svi hvalili.
  • ceca

    05.11.2010 16:33
    Sami su rekli da je to nemoguce,jer je kompletan sistem trnutno preskup.Ja stvarno nerazumem ovo kratkotrajno pamcenje.Od svega je naj bolja provala sam platis i svaki mesec ti neko ulazi u kucu,al ce tu biti sr....! Koja budala ce nekoga da pusti u svoju intimu,da li ce se pojaviti prevaranti?
  • 05.11.2010 15:50
    ljudi nisu za poboljsanje sistema grejanja, nego su protiv kojekakvih praznih i nelogicnih prica,
  • juliet's muffin

    05.11.2010 14:53
    da li vi ikad razmišljate...
    ...o tome da će novi sistem naplate po utrošku kad tad morati da se uvede? Zar nije postojeći sistem sam po sebi krađa i levat?

    Ok je da raspravljamo o načinu na koji novi sistem treba uvesti, ali poricati da ga treba uvesti...to je crnjak.
  • 05.11.2010 13:25
    pa da li su ovi nasi iz toplane uopste videli kakav je to sistem merenja i gde se postavlja, po ovakvom izvedenom grejanju u nasim objektima svaka prostorija bi trebala na vertikalama da ima merac protoka tople vode/nas izraz koji sve lepo objasnjava/ drugacije se NE DOBIJA tacan utrosak toplotne energije, ne da se nece nego se n e m o z e.
    Ko ce to sve platiti potrosac grejanja, a zasto bi placao, nije potrosac taj koji insistir na uvodjenu "novotarija" i to na najlosiji moguci nacin, nego je to Toplana.Inace kada gradski oci i oni koji rukovode raznim JKP neka pogledaju napolju kakao njihova JKP funkcionisu/nisu JKP ali radi boljeg njihovog shvatanja/
  • Milan

    05.11.2010 11:24
    Opet ne slušaju gradonačelnika
    NS Toplana ne prestaje da nas levati sa naivnom propagandom da će u novom sistemu naplate svi odlično da prodju, odn. gradjanima da pojeftini grejanje a NST da se izvadi iz velike bule u kojoj je sada. Dovoljno je znati pijačni račun a ne matematiku da se shvati da je to nemoguće. Jasno je na čiji će račun ići ova prevara. Na račun Toplane sigurno neće. Pre svega ostalog Toplana bi morala da objavi i dokumentuje sa kolikom efikasnošću radi. To znači, ako NST kupi od Srbijagasa 1 caloriju (iskazano u gasu), koliko ona naplati istu kaloriju od potrošača kojem je isporuči(u vidu tople vode). Mislim da oni taj podatak kriju
    "ko zmija noge" jer on u sebi sadrži svu bahatost u poslovanju Toplane: enormne plate, višestruku popunjenost radnih mesta (kako je koja stranka dobila NST kao izborni plen tako je popunjavala sa svojim ljudima radna mesta koja su već bila popunjena), izgubljene mobing sudske sporove, loše i nezavršene investicije.
    Im ajoš ali mi prostor ne dozvoljava dalje nabrajanje.
    Nadam se da će Rodni i gradska skupština biti dovoljno pametni da konačno odbiju ovu prevarantsku ideju i da narede NST da nas greje na isti način kao i do sada.
  • Laki

    05.11.2010 11:23
    taman fino
    Znaci sada ce biti po utrosku po 30% vecoj ceni. Iz 2 u 1

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna